8 op 10 Belgen verkiest papieren krant en boeken

De Belg blijft in de eerste plaats kiezen voor de papieren versie van boeken, tijdschriften en kranten. 2 op de 3 vult dat aanbod echter aan met digitale dragers. Dat blijkt uit een onderzoek van het studiebureau iVOX in opdracht van de vzw Paper Chain Form.

Van de 1.000 respondenten verkiest 93 procent momenteel papier als drager voor het lezen van een boek. Iets minder dan een derde zegt in de toekomst zowel gedrukte als e-boeken te zullen lezen, maar zowat acht op de tien wil ook in de toekomst trouw blijven aan papier.

Ook wat kranten (62 procent) en tijdschriften (83 procent) betreft, kiezen de meeste Belgen nog steeds voor papier als drager. Papier blijft volgens de respondenten vooral geschikt om thuis te lezen en voor lange teksten waar veel concentratie voor nodig is. Onder de digitale dragers is voor kranten de pc iets populairder dan de tablet, terwijl het omgekeerde geldt voor tijdschriften. bron: DeMorgen

Met dit onderzoek blijft de vraag dan wel waarom het zo slecht gaat met de gedrukte media in ons land. Sanoma wil van haar Belgische aandeel af en ontsloeg al 500 mensen. In Nederland is er dezelfde trend. Opmerkelijk aangezien dit bericht zegt dat de Belgen wel de papieren versies willen lezen.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s