VS gaat Snowden-journalist niet vervolgen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat Glenn Greenwald, de journalist die als eerste schreef over de afluisterpraktijen van de inlichtingendienst NSA, niet vervolgen. Dat zegt de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder in een interview met de Washington Post.

Greenwald, die tot voor kort werkte voor de Britse krant The Guardian, baseerde zich vooral op de gelekte documenten van NSA-klokkenluider Edward Snowden.

Holder zegt dat hij het niet eens is met wat Greenwald gedaan heeft, maar dat er, volgens de huidige stand van zaken geen basis is om hem te vervolgen.

Journalist Greenwald verblijft momenteel in Brazilië en is, ondanks de verklaringen van de Amerikaanse justitieminister, voorlopig niet van plan terug te keren naar de VS. “Het is een stap in de goede richting dat de minister van Justitie erkent dat journalistiek geen misdaad moet zijn in de VS”. Hij wil met zijn advocaat overleggen om te zien hoe betrouwbaar de woorden van de minister zijn.

 

> I think it is normal that the US government isn’t going to pursue Greenwald. He only did his job. The papers pay him to share information and he just used his press freedom en his freedom of expression. It is a good thing that journalism isn’t  a crime in the US. But it would be better for Greenwald to stay in Brazil. He can’t go back to the US, because they are aggrieved in their honor and they will find something to put him into jail.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s