Dader bommelding Harvard gevat.

De student die een tijdje geleden een bommelding mailde naar Harvard University is er gloeiend bij. Eldo Kim wilde eigenlijk gewoon een examen uitstellen en besloot daarom per mail paniek te zaaien bij de hele universiteit.

Kim dacht slim bezig te zijn door zijn bedreigingen via Guerilla Mail te verzenden. Wat ie niet doorhad was de werkelijke bedoeling van Guerilla Mail. Deze service biedt leden een inbox aan waar hun emails terechtkomen die ze niet in hun normale inbox willen. Zoals ledenbrieven, nieuwsbrieven, met andere woorden spam.

Vervolgens probeerde hij zijn IP-adres te verbergen door gebruik te maken van het Tor-netwerk. Ook geen goed plan omdat het Tor-netwerk en zijn servers best bekend zijn geworden.

Zo kon Harvard de ‘network activity logs’ raadplegen om er zo achter te komen wie zich virtueel voortbewoog via het Tor-netwerk.

Dit om even duidelijk te maken dat hoe hard je je ook anoniem probeert te maken op het internet, dat meestal helemaal niet werkt.
Het is voor bepaalde instanties nog steeds erg gemakkelijk de informatie te achterhalen die ze op dat moment nodig hebben.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s