Facebook registreert wat jij uiteindelijk niet post

Onder het mom van ‘self-censorship’ bestudeert Facebook wat we eigenlijk helemaal niet posten. Je kent het wel, je  bent bezig aan een statusupdate en beslist op het laatste moment om toch niet op enter te drukken en de hele zwendel te backspacen. No harm done, denk je dan, maar niets is minder waar! Facebook slaagt alles op wat jij ooit getypt hebt en bestudeert dat later.

Dat geldt trouwens niet alleen voor statussen maar ook voor comments op foto’s van vrienden of hun statussen.
Facebook gebruikt hiervoor dezelfde technologie als Google. In Gmail bewaart Google al je getypte tekst in e-mails zelfs als je niet op ‘verzenden’ of ‘bewaren’ hebt geklikt.

Volgens een onderzoek ontdekte Facebook op die manier dat de gemiddelde gebruiker zo’n 4,52 statussen en 3,2 comments uiteindelijk niet post en houdt bij hoog en laag vol dat ze de informatie niet gebruiken om hun gebruikers te bespioneren.

Volgens Facebook brengt elke post een bepaalde waarde met zich mee voor hun netwerk. Dat betekent dat zij voordeel hebben om te weten wat je post,  wat je interesses zijn, met wie je voornamelijk omgang hebt en waar je op klikt. Al deze zaken worden gemeten en zorgt bij Facebook voor een betere kennis over jou en helpt hen om meer gespecialiseerde ads op jouw pagina te doen verschijnen.

Waarom? Zodat zij meer geld kunnen verdienen.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s